<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<?xml-stylesheet type="text/xsl" href="https://community.appian.com/cfs-file/__key/system/syndication/rss.xsl" media="screen"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:slash="http://purl.org/rss/1.0/modules/slash/" xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/"><channel><title>Editable Grid - Dynamic rows</title><link>https://community.appian.com/discussions/f/user-interface/25598/editable-grid---dynamic-rows</link><description>I want to fill separate values in these fields, How can I resolve it 

rows: { a!forEach( items: local!counts, expression: a!gridRowLayout( contents: { a!textField( label: &amp;quot;Text&amp;quot;, labelPosition: &amp;quot;ABOVE&amp;quot;, value: ri!Queries.question, saveInto: { ri!Queries</description><dc:language>en-US</dc:language><generator>Telligent Community 12</generator><item><title>RE: Editable Grid - Dynamic rows</title><link>https://community.appian.com/thread/100057?ContentTypeID=1</link><pubDate>Wed, 24 Aug 2022 06:23:45 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">d3a83456-d57b-489c-a84c-4e8267bb592a:f6a0e685-7989-4369-b24d-e4e2bb155bd1</guid><dc:creator>kavitar5580</dc:creator><description>&lt;p&gt;Thanks &lt;/p&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: Editable Grid - Dynamic rows</title><link>https://community.appian.com/thread/99988?ContentTypeID=1</link><pubDate>Tue, 23 Aug 2022 14:30:56 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">d3a83456-d57b-489c-a84c-4e8267bb592a:896b3488-2788-4526-b8d2-617f10bc11f1</guid><dc:creator>deepakg271869</dc:creator><description>&lt;p&gt;Could you please try the below code?&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;&lt;pre class="ui-code" data-mode="text"&gt;a!localVariables(
  local!tech,
  local!count,
  local!counts: a!refreshVariable(
    refreshOnVarChange: local!count,
    value: a!forEach(
      items: if(a!isNullOrEmpty(local!count),null,enumerate(local!count)+1),
      expression: {
        question:&amp;quot;&amp;quot;,
        option1:&amp;quot;&amp;quot;,
        correctans:&amp;quot;&amp;quot;
      }
    )
  ),
  a!formLayout(
    label: &amp;quot;Questionare&amp;quot;,
    contents: {
      a!columnsLayout(
        columns: {
          a!columnLayout(
              a!dropdownField(
                label: &amp;quot;Technology&amp;quot;,
                labelPosition: &amp;quot;JUSTIFIED&amp;quot;,
                placeholder: &amp;quot;--- Select a Value ---&amp;quot;,
                choiceLabels: {&amp;quot;Java&amp;quot;,&amp;quot;Python&amp;quot;,&amp;quot;Git&amp;quot;},
                choiceValues: {&amp;quot;Java&amp;quot;,&amp;quot;Python&amp;quot;,&amp;quot;Git&amp;quot;},
                value: local!tech,
                saveInto: {
                  a!save(local!tech, save!value),
                },
                searchDisplay: &amp;quot;AUTO&amp;quot;,
                validations: {}
              )
            }
          ),
          a!columnLayout(
              a!dropdownField(
                label: &amp;quot;Count of Queries&amp;quot;,
                labelPosition: &amp;quot;JUSTIFIED&amp;quot;,
                choiceLabels: {1,2,3,4,5},
                choiceValues: {1,2,3,4,5},
                value: local!count,
                saveInto: local!count,
                searchDisplay: &amp;quot;AUTO&amp;quot;,
                required: true,
              )
            }
          ),
          a!columnLayout(contents: {})
        }
      ),
      a!gridLayout(
        label: &amp;quot;Enter Questionnaire &amp;quot;,
        labelPosition: &amp;quot;ABOVE&amp;quot;,
        headerCells: {
          a!gridLayoutHeaderCell(label: &amp;quot;Question&amp;quot;),
          a!gridLayoutHeaderCell(label: &amp;quot;Option Available&amp;quot;),
          a!gridLayoutHeaderCell(label: &amp;quot;Correct Option&amp;quot;)
        },
        columnConfigs: {},
        rows: {
          a!forEach(
            items: local!counts,
            expression: a!gridRowLayout(
                a!textField(
                  label: &amp;quot;Text&amp;quot;,
                  value: fv!item.question,
                  saveInto: fv!item.question,
                  refreshAfter: &amp;quot;UNFOCUS&amp;quot;,
                ),
                a!textField(
                  value: fv!item.option1,
                  saveInto: fv!item.option1,
                  refreshAfter: &amp;quot;UNFOCUS&amp;quot;,
                ),
                a!textField(
                  value: fv!item.correctans,
                  saveInto: fv!item.correctans,
                )
              }
            )
          )
        },
        selectionSaveInto: {},
        validations: {},
        shadeAlternateRows: true
      )
    },
    buttons: a!buttonLayout(
      primaryButtons: {
        a!buttonWidget(
          label: &amp;quot;Submit&amp;quot;,
          submit: true,
          style: &amp;quot;PRIMARY&amp;quot;,
          loadingIndicator: true
        )
      },
      secondaryButtons: {
        a!buttonWidget(
          label: &amp;quot;Cancel&amp;quot;,
          value: true,
          saveInto: {},
          submit: true,
          style: &amp;quot;NORMAL&amp;quot;,
          validate: false
        )
      }
    )
  )
)&lt;/pre&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: Editable Grid - Dynamic rows</title><link>https://community.appian.com/thread/99981?ContentTypeID=1</link><pubDate>Tue, 23 Aug 2022 12:55:12 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">d3a83456-d57b-489c-a84c-4e8267bb592a:f91384fb-8e0d-4fee-bb97-76e1bb6b7708</guid><dc:creator>Stefan Helzle</dc:creator><description>&lt;p&gt;Use this feature to make your code more readable.&lt;/p&gt;
&lt;p&gt;&lt;img src="/resized-image/__size/320x240/__key/communityserver-discussions-components-files/13/pastedimage1661259319274v1.png" alt=" " /&gt;&lt;/p&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: Editable Grid - Dynamic rows</title><link>https://community.appian.com/thread/99980?ContentTypeID=1</link><pubDate>Tue, 23 Aug 2022 12:26:20 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">d3a83456-d57b-489c-a84c-4e8267bb592a:e77e6a83-750f-4255-9301-b0e7f68c35c8</guid><dc:creator>kavitar5580</dc:creator><description>&lt;p&gt;a!localVariables(&lt;br /&gt; local!tech,&lt;br /&gt; local!count,&lt;br /&gt; local!counts: if(&lt;br /&gt; a!isNullOrEmpty(local!count),&lt;br /&gt; null,&lt;br /&gt; a!forEach(&lt;br /&gt; items: enumerate(local!count) + 1,&lt;br /&gt; expression: {&lt;br /&gt; a!textField(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Text&amp;quot;,&lt;br /&gt; labelPosition: &amp;quot;ABOVE&amp;quot;,&lt;br /&gt; value: ri!Queries.question,&lt;br /&gt; saveInto: { ri!Queries.question },&lt;br /&gt; refreshAfter: &amp;quot;UNFOCUS&amp;quot;,&lt;br /&gt; validations: {}&lt;br /&gt; ),&lt;br /&gt; a!textField(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Text&amp;quot;,&lt;br /&gt; labelPosition: &amp;quot;ABOVE&amp;quot;,&lt;br /&gt; value: ri!answers.option1,&lt;br /&gt; saveInto: { ri!answers.option1 },&lt;br /&gt; refreshAfter: &amp;quot;UNFOCUS&amp;quot;,&lt;br /&gt; validations: {}&lt;br /&gt; ),&lt;br /&gt; a!dropdownField(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Text&amp;quot;,&lt;br /&gt; labelPosition: &amp;quot;ABOVE&amp;quot;,&lt;br /&gt; placeholder: &amp;quot;--- Select a Value ---&amp;quot;,&lt;br /&gt; choiceLabels: cons!MCS_ANSWERS,&lt;br /&gt; choiceValues: cons!MCS_ANSWERS,&lt;br /&gt; value: ri!answers.correctans,&lt;br /&gt; saveInto: { ri!answers.correctans },&lt;br /&gt; validations: {}&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt; }&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt; ),&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; &lt;br /&gt; &lt;br /&gt; a!formLayout(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Questionare&amp;quot;,&lt;br /&gt; contents: {&lt;br /&gt; a!columnsLayout(&lt;br /&gt; columns: {&lt;br /&gt; a!columnLayout(&lt;br /&gt; contents: {&lt;br /&gt; a!dropdownField(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Technology&amp;quot;,&lt;br /&gt; labelPosition: &amp;quot;JUSTIFIED&amp;quot;,&lt;br /&gt; placeholder: &amp;quot;--- Select a Value ---&amp;quot;,&lt;br /&gt; choiceLabels: rule!MCS_GetTechnologyName().subname,&lt;br /&gt; choiceValues: rule!MCS_GetTechnologyName().subid,&lt;br /&gt; value: local!tech,&lt;br /&gt; saveInto: {&lt;br /&gt; a!save(local!tech, save!value),&lt;br /&gt; a!save(ri!Queries.subid, local!tech)&lt;br /&gt; },&lt;br /&gt; searchDisplay: &amp;quot;AUTO&amp;quot;,&lt;br /&gt; validations: {}&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt; }&lt;br /&gt; ),&lt;br /&gt; a!columnLayout(&lt;br /&gt; contents: {&lt;br /&gt; a!dropdownField(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Count of Queries&amp;quot;,&lt;br /&gt; labelPosition: &amp;quot;JUSTIFIED&amp;quot;,&lt;br /&gt; placeholder: &amp;quot;--- Select a Value ---&amp;quot;,&lt;br /&gt; choiceLabels: cons!MCS_COUNTOFQUESTIONS,&lt;br /&gt; choiceValues: cons!MCS_COUNTOFQUESTIONS,&lt;br /&gt; value: local!count,&lt;br /&gt; saveInto: local!count,&lt;br /&gt; searchDisplay: &amp;quot;AUTO&amp;quot;,&lt;br /&gt; required: true,&lt;br /&gt; validations: {}&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt; }&lt;br /&gt; ),&lt;br /&gt; a!columnLayout(contents: {})&lt;br /&gt; }&lt;br /&gt; ),&lt;br /&gt; a!gridLayout(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Enter Questionnaire &amp;quot;,&lt;br /&gt; labelPosition: &amp;quot;ABOVE&amp;quot;,&lt;br /&gt; headerCells: {&lt;br /&gt; a!gridLayoutHeaderCell(label: &amp;quot;Question&amp;quot;),&lt;br /&gt; a!gridLayoutHeaderCell(label: &amp;quot;Option Available&amp;quot;),&lt;br /&gt; a!gridLayoutHeaderCell(label: &amp;quot;Correct Option&amp;quot;)&lt;br /&gt; },&lt;br /&gt; columnConfigs: {},&lt;br /&gt; rows: {&lt;br /&gt; a!forEach(&lt;br /&gt; items: local!counts,&lt;br /&gt; expression: a!gridRowLayout(&lt;br /&gt; contents: {&lt;br /&gt; a!textField(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Text&amp;quot;,&lt;br /&gt; labelPosition: &amp;quot;ABOVE&amp;quot;,&lt;br /&gt; value: fv!item.question,&lt;br /&gt; saveInto: fv!item.question,&lt;br /&gt; refreshAfter: &amp;quot;UNFOCUS&amp;quot;,&lt;br /&gt; validations: {}&lt;br /&gt; ),&lt;br /&gt; a!textField(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Text&amp;quot;,&lt;br /&gt; labelPosition: &amp;quot;ABOVE&amp;quot;,&lt;br /&gt; value: fv!item.option1,&lt;br /&gt; saveInto: fv!item.option1,&lt;br /&gt; refreshAfter: &amp;quot;UNFOCUS&amp;quot;,&lt;br /&gt; validations: {}&lt;br /&gt; ),&lt;br /&gt; a!dropdownField(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Text&amp;quot;,&lt;br /&gt; labelPosition: &amp;quot;ABOVE&amp;quot;,&lt;br /&gt; placeholder: &amp;quot;--- Select a Value ---&amp;quot;,&lt;br /&gt; choiceLabels: cons!MCS_ANSWERS,&lt;br /&gt; choiceValues: cons!MCS_ANSWERS,&lt;br /&gt; value: fv!item.correctans,&lt;br /&gt; saveInto: fv!item.correctans,&lt;br /&gt; validations: {}&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt; }&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt; },&lt;br /&gt; selectionSaveInto: {},&lt;br /&gt; validations: {},&lt;br /&gt; shadeAlternateRows: true&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt; },&lt;br /&gt; buttons: a!buttonLayout(&lt;br /&gt; primaryButtons: {&lt;br /&gt; a!buttonWidget(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Submit&amp;quot;,&lt;br /&gt; submit: true,&lt;br /&gt; style: &amp;quot;PRIMARY&amp;quot;,&lt;br /&gt; loadingIndicator: true&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt; },&lt;br /&gt; secondaryButtons: {&lt;br /&gt; a!buttonWidget(&lt;br /&gt; label: &amp;quot;Cancel&amp;quot;,&lt;br /&gt; value: true,&lt;br /&gt; saveInto: {},&lt;br /&gt; submit: true,&lt;br /&gt; style: &amp;quot;NORMAL&amp;quot;,&lt;br /&gt; validate: false&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt; }&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt; )&lt;br /&gt;)&lt;/p&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item><item><title>RE: Editable Grid - Dynamic rows</title><link>https://community.appian.com/thread/99979?ContentTypeID=1</link><pubDate>Tue, 23 Aug 2022 12:20:37 GMT</pubDate><guid isPermaLink="false">d3a83456-d57b-489c-a84c-4e8267bb592a:fd93aebb-4358-4d3f-a58d-ae0ca60710cc</guid><dc:creator>Harshit Bumb (Appyzie)</dc:creator><description>&lt;p&gt;Let&amp;#39;s understand it first. For storing separate values, you need separate variables and a separate index of a variable.&amp;nbsp;&lt;br /&gt;So you need to make a 2D array here that you can achieve by adding 3 fields in a CDT and using that CDT as the datatype of an array type variable&lt;/p&gt;&lt;div style="clear:both;"&gt;&lt;/div&gt;</description></item></channel></rss>