Appian 17.3 Installation Issue

#InstallationandAdministration

Hi All,
I'm working on 17.3 installation, but I'm getting an error starting Elastic search, it seems like the new hotfix (Hotfix Package B) is missing a plug in or a component. Do you have any advice on the installation?

Regarding the logs it says:
--
[com.appian.es.bootstrap.NodeInit] Failed to initialize ElasticSearch node on port 9300. If other ports for this host are specified in appian-topology.xml, those will be tried as well.
java.lang.IllegalStateException: Could not load plugin descriptor for existing plugin [appian-elasticsearch-auth]. Was the plugin built before 2.0?
--

Thank you in advance!

  • Hi Cesar,

    Please review the following Discussion, where the same issue occurred:
    community.appian.com/.../50002

    Essentially, please try reapplying the hotfix, and paying special attention to steps 4 and 9 of the following instructions:
    1. Stop Appian.
    1.1 Shut down the application server.
    1.2 Shut down the search server.
    1.3 Shutdown all Appian Engines, ensuring that the engines are checkpointed upon shutdown.
    2. Back up your existing Appian instance. See Backing Up Your Existing Appian Instance for instructions
    3. If you are running JBoss, delete the folder /standalone/tmp/work/jboss.web/default-host/suite(including all subfolders) to clear the application server's JSP cache.
    4. Delete the search engine folder /_admin/search-local/search-server.
    5. Unzip the contents of the zip archive into your APPIAN_HOME directory.
    6. Run the deleteFiles.sh (.bat) script that is now located in your APPIAN_HOME directory.
    7. Unzip the contents of the updates.zip archive that is now located in your APPIAN_HOME directory.
    8. Delete deleteFiles.sh and updates.zip.
    9. Delete the <APPIAN_HOME>/search-server/plugins/appian-elasticsearch-auth directory and its contents.
    10. If you are using a Web server, copy the content of /ear/suite.ear to the folder where the Web server is getting the static resources.
    11. Start Appian:
    11.1 Start the Appian Engines.
    11.2 Start the search server.
    11.3 Start the application server.

    Let me know if the issue still occurs after these steps.

    Thanks,
    Khalil
  • delete the folder appian\search-server\plugins\appian-es-auth and then restart the search server
  • Thanks aswinb608
    perfect advice and this has worked for me
  • Kindly share the complete log.

    I suspect that Port 9300 is already occupied in your sever. Kindly check this issue too.

    But do post the full complete log and we would be able help you.
  • I've installed the Appian app on my Google Pixel 2 XL running Android 8.1 but as I open the app it only loads a blank white screen on the startup and gradually few second later it crashes itself automatically. Can anyone please help me?

    Update: Upon an uninstallation and a fresh install the app now seem to be running smooth once again.

     


    Shawn Yadav
    https://showbox.onl/ https://mobdro.onl/ https://dltutuapp.com/

  • In reply to mrb0001:

    Raise a Complaint on the Google App Store and the Devs would reach you via mails with a solution
  • In reply to Benhail:

    Kindly closed the issue , if your queries have been answered :)
  • GBWhatsapp apk Download Latest Version 2018. Download Latest GB Whatsapp for Use 2 Whatsapp in One Mobile.  <a href="gbmoddownload.com/.../a> . http://gbmoddownload.com

 Discussion posts and replies are publicly visible